Herman Laitem

AUTEUR

Herman Laitem (°1948) heeft een grote staat van verdienste in de wielerboekenwereld in Vlaanderen. Een volledige biografie is te vinden op www.wielersportboeken.be (auteursregister). Hij is opgegroeid in Roeselare en is de geestelijke vader van het Wielermuseum in Roeselare. Hij is germanist (KUL) en trok als lector Nederlands naar Hasselt waar hij tussen 1987 en 2005 journalistiek en commerciële communicatie doceerde aan de Xioshogeschool. Hij is sinds 2005 actief op rust.


Hij won in 1994 de KB-sportmuseumprijs met het boek ‘Honderd jaar wielrennen in België’. Hij werkte als correspondent voor De Morgen (1987-1996) en Cyclosprint (1997-2006) en is medewerker van het literair wielertijdschrift De Muur (sinds 2003). Opmerkelijke werken van zijn hand zijn: ‘Raymond Impanis, de bakker uit Berg’ (1999), ‘Michel Pollentier: het gevecht met de schaduw’ (2007) en ‘De Tricolore Trui: 125 jaar Belgisch kampioenschap’ (2008).


De speling van het lot wil dat Herman Laitem gehuwd is met de kleindochter van de broer van Odiel Defraeye.


De lijst boeken van Herman Laitem vind je hier.


HERMAN LAITEM VERTELT...


Herman Laitem is een vlot verteller. Met passie vertelt hij het pakkende verhaal van Odiel Defraeye. Hij doet dat graag voor verenigingen, sport- en cultuurdiensten, bibliotheken, wielerclubs,… Dus ook graag bij jullie. Zijn voordracht duurt 90 minuten en wordt ondersteund met sterk fotomateriaal (via powerpoint).


Heb je interesse, neem dan contact met Herman Laitem via herman.laitem@telenet.be